Overige standpunten

Mobiliteit/vervoer
Wij vinden niet dat fietsers zoveel mogelijk voorrang moeten krijgen in het verkeer. Er is grote kans op nog meer gevaarlijk gedrag waardoor de kans op een ongeluk groter wordt.
Bovendien is er kans dat daardoor het verkeer stagneert.
De milieuzone in het centrum van Arnhem hoeft volgens ons niet te worden uitgebreid. Er komen steeds meer schone hybride of elektrische auto's bij. Er zijn andere delen van de stad waar de bewoners voor grotere problemen staan.
Ouderen en gehandicapten zijn vaak afhankelijk van de auto. Daarom maar ook voor andere bewoners moet er ook bij nieuwbouwprojecten genoeg ruimte zijn voor de auto en parkeren dicht bij de voordeur.
Arnhem mo als de provincie een buslijn schrapt geen geld uittrekken om deze buslijn te behouden.   Dan gaat de provincie waarschijnlijk nog meer buslijnen afschaffen....
Hier kunt u content plaatsen.

Veiligheid
Wij vinden het prima als de gemeente meer geld uittrekt voor ordehandhavers (BOA's) op straat die goed opgeleid zijn over de democratische rechtsregels.
De lijsttrekker heeft zelf maar één keer een BOA en een politie-agent in Presikhaaf gezien.
Wij zien geen grote bezwaren als er in Arnhem meer cameratoezicht komt mits dat gericht is op de veiligheid.

Kunst en Cultuur
De gemeente moet geen geld uitgeven aan kunst en cultuur
Dat geld komt van de burgers; die hebben dat vaak zelf hard nodig
De gemeente moet dus ook niet betalen voor de vernieuwing van het stadstheater en de huisvesting van theatergezelschap Oostpool en dansgezelschap Introdans
Wij willen niet meer geld voor leuke maar dure dingen in het Centrum voor de elite.
Al dit geld moet besteed worden aan woningbouw in eigen beheer door de gemeente.


Overige
Wij vinden het geen probleem als er in Arnhem een nieuwe kerk, moskee of synagoge  komt of iets voor een andere religie.
Wij willen geen discriminatie

Het gemeentelijk raadgevend referendum moet blijven en de uitkomst daarvan moet zoveel mogelijk worden gerespecteerd.  Afschaffen vinden wij in strijd met de democratie.
Wij vinden het prima als om de ambtelijke organisatie een betere afspiegeling van Arnhem te maken, moeten minderheden bij gelijke kwaliteiten voorrang krijgen bij sollicitaties.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info